Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny bok om attraktiva arbetsplatser för chefer

  [2017-11-21] I början av december ger Springer förlag ut boken ¿Understanding Attractive Work in a Globalized World¿. Den är ett delresultat av ett mångårigt forskningsprojekt med Indien. Projektet har undersökt vilka faktorer som gör att chefer upplever sin arbetsplats som attraktiv, dvs att de känner ett engagemang i sin organisation och väljer att stanna kvar på sina arbeten. Studier har gjorts på indiska och svenska organisationer.

 • MeetingPoint HR 25 oktober

  [2017-11-21] MeetingPoint HR 25 oktober

 • Nytt projekt undersöker vilka faktorer som påverkar nyanlända akademikers karriärframgång

  [2017-11-06] Nyanlända utlandsfödda akademiker har kompetenser som behövs i svenskt arbetsliv, men samtidigt går det trögt med integrationen på arbetsmarknaden. I ett nytt projekt kommer forskare att undersöka nyanlända akademikers karriärframgång och identifiera vilka individuella, organisatoriska och institutionella faktorer som påverkar den. Forskarna Tomas Blomquist och Ali Dehghanpour Farashah från Umeå universitet som tidigare fått stöd från CGHRM för att skriva sin forskningsansökan har nu fått 4 128 000 kr från forskningsrådet Forte.

 • Stora utmaningar för industrins kompetensförsörjning väntar

  [2017-10-13] Industrin står inför stora utmaningar när det gäller kompetensförsörjning på grund av stora pensionsavgångar de kommande 10 åren och brist på arbetskraft med rätt utbildning. Detta framkommer i en rapport från Industrins ekonomiska råd där professor Ola Bergström är en av författarna.

 • Invigning av RISE:s nya huvudkontor!

  [2017-08-21] Invigning av RISE:s nya huvudkontor!

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Persson|Sidan uppdaterades: 2014-03-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cghrm.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-11-23