CGHRM och WE gemensamt seminarium: Flexibilitet och arbetstid

Seminarium

Vid detta seminarium kommer forskare från olika discipliner och lärosäten att belysa en rad frågor kring flexibilitet och arbetstid. Till att börja med ges en översiktlig bild av hur arbetstiderna i europeiska länder gestaltar sig och har förändrats. Ett typiskt mönster är att inträdet i arbetslivet nu sker högre upp i åldrarna samtidigt som många lämnar tidigare än förut. Vi kan också se betydande skillnader i fråga om arbetstider och preferenser vad gäller sådana, bl.a. mellan män och kvinnor och mellan grupper i olika faser i livet. En annan fråga som en föreläsare kommer att ta upp avser tidslig och rumslig tillgänglighet för arbete och familj under den nu pågående digitaliseringsprocessen i arbetslivet.

Följ evenemangslänken nedan för anmälan och ytterligare information.

Datum: 2017-11-28

Kategorier: Ekonomi/juridik