CGHRM seminarium i Stockholm: Delat ledarskap med eget mandat

Seminarium

Delat ledarskap mellan chefer är ett alternativt sätt att organisera ledningsfunktioner. Det öppnar också för möjligheter att i hela verksamheten organisera för lärprocesser, samarbete och delaktighet.

Pågående forskning och utveckling i Södertälje kommun rör en innovativ ledningsmodell där ledningsansvaret nu delas mellan två likställda personer med egna beslutsmandat. Förskolechef eller rektor har vid sin sida en likställd enhetschef, som självständigt ansvarar för och fattar beslut i vissa frågor. Två personer tar därmed både eget ansvar för ett visst ansvarsområdet och tillsammans gemensamt ansvar för verksamheten som helhet. Det kallas funktionellt delat ledarskap och är en av flera former av delat ledarskap mellan chefer.

Följ evenemangslänken nedan för anmälan och ytterligare information.

Föreläsare: Forskarna Marianne Döös och Lena Wilhelmson berättar om sin forskning om delat ledarskap mellan chefer - såväl potentialer som fallgropar berörs. Förskolechef Susanne Luhmer-Berglund och enhetschef Marie Sidén delar med sig av erfarenheter och lärdomar från praktiken.

Datum: 2017-11-08

Kategorier: Ekonomi/juridik