• Sustainable HR - rapport från seminariet

[2018-02-22] Sustainable HR - rapport från seminariet

• Dags för ett åldersmedvetet ledarskap?

[2018-01-15] Den åldrande befolkningen är en av våra stora samhällsutmaningar. På det nya, tvärvetenskapliga forskningscentret AgeCap belyser man frågorna från flera håll. Professor Ewa Wikström studerar vad som händer på våra arbetsplatser när vi närmar oss pensionsåldern.

• Så bidrar detaljhandeln till integration av utlandsfödda

[2017-12-20] Företag inom detaljhandeln berörs i allt större utsträckning av utmaningar kring integration av utlandsfödda på arbetsmarknaden och i samhället. Handeln anställer relativt många utlandsfödda och kan vara en del av lösningen på problemet. Vilket är bästa sättet för handeln att bidra? Det har undersökts i en studie gjord av Vedran Omanovi¿ och Ola Bergström, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• HR-arbetet - från operativt till mer strategiskt?

[2017-12-05] Vad innebär HR-yrket, hur arbetar organisationer med HR och vilka är dagens och framtidens utmaningar i HR-arbetet? I HR-undersökningen 2017 presenteras resultaten från en enkätundersökning som kartlägger frågorna från HR-medarbetares perspektiv. HR-undersökningen 2017 har gjorts av Centrum för global human resource management vid Göteborgs universitet i samverkan med Sveriges HR Förening.

• Ny bok om attraktiva arbetsplatser för chefer

[2017-11-21] I början av december ger Springer förlag ut boken ¿Understanding Attractive Work in a Globalized World¿. Den är ett delresultat av ett mångårigt forskningsprojekt med Indien. Projektet har undersökt vilka faktorer som gör att chefer upplever sin arbetsplats som attraktiv, dvs att de känner ett engagemang i sin organisation och väljer att stanna kvar på sina arbeten. Studier har gjorts på indiska och svenska organisationer.