• Graeme Martin blir gästprofessor inom Centrum för global HRM

[2019-08-26] Professor Graeme Martin har utnämnts till gästprofessor inom Erik Malmstens gästprofessur i företagsekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och kommer under professuren att verka inom Centrum för global HRM (CGHRM). CGHRM är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan Företagsekonomiska institutionen och Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap.

• Marina Olsson "Många utmaningar för VGR"

[2019-06-27] Det behövs mer forskning i hur vi får ihop kraven vi har som organisation där många verksamheter behöver vara igång året runt, dygnet runt med de förväntningar och krav som nuvarande och framtida medarbetare har, säger Marina Olsson, personaldirektör på Västra Götalandsregionen. Som personaldirektör i en stor koncern med över 55 000 medarbetare så möter man många olika sorters utmaningar.

• FILM: Lönesättning och jämställda löner

[2019-06-12] Centrum för global HRM (CGHRM) och Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) anordnade 15 maj 2019 ett seminarium på temat lönesättning och jämställda löner. Se det fullbokade seminariet igen här!

• Niclas Lamberg, Trafikverket: "Kompetensförsörjning är vår största utmaning"

[2019-06-11] Det vore spännande att ta del av riktigt framgångsrikt kompetensförsörjningsarbete, som har en långsiktig bärkraft. Att hantera kompetensförsörjningen både kort- och långsiktigt är idag en av de största utmaningarna för många företag och organisationer, säger Niclas Lamberg, HR-chef på Trafikverket.

• Livesändning "Lönesättning och jämställda löner" 15 maj

[2019-05-15] Seminariet "Lönesättning och jämställda löner" livesänds onsdag 15 maj med start kl 13.15.