Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

INSTÄLLT! CGHRM seminarium i Stockholm: Delat ledarskap med eget mandat

Seminarium

Delat ledarskap mellan chefer är ett alternativt sätt att organisera ledningsfunktioner. Det öppnar också för möjligheter att i hela verksamheten organisera för lärprocesser, samarbete och delaktighet.

Pågående forskning och utveckling i Södertälje kommun rör en innovativ ledningsmodell där ledningsansvaret nu delas mellan två likställda personer med egna beslutsmandat. Förskolechef eller rektor har vid sin sida en likställd enhetschef, som självständigt ansvarar för och fattar beslut i vissa frågor. Två personer tar därmed både eget ansvar för ett visst ansvarsområdet och tillsammans gemensamt ansvar för verksamheten som helhet. Det kallas funktionellt delat ledarskap och är en av flera former av delat ledarskap mellan chefer.

Följ evenemangslänken nedan för anmälan och ytterligare information.

Föreläsare: Forskarna Marianne Döös och Lena Wilhelmson berättar om sin forskning om delat ledarskap mellan chefer - såväl potentialer som fallgropar berörs. Förskolechef Susanne Luhmer-Berglund och enhetschef Marie Sidén delar med sig av erfarenheter och lärdomar från praktiken.

Datum: 2017-11-08

Tid: 14:00 - 17:00

Kategorier: Ekonomi/juridik

Plats: Högbomsalen, Geovetenskapernas hus, Svante Arrhenius väg 8-12, Stockholm

Ytterligare information:
Inbjudan sem Sthlm Delat ledarskap med eget mandat 171108.pdf

Kontaktperson: Lotta Stern

Sidansvarig: Maria Persson|Sidan uppdaterades: 2017-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?