Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bokseminarium: Digitalisering och styrning

Seminarium

Digital teknik förändrar i dag förutsättningarna för de flesta verksamheter. Det finns därför ett omfattande utvecklingsbehov på samhälls-, organisations- och individnivå.

Varmt välkomna på ett intressant seminarium om högaktuella utmaningar och möjligheter!

Boken Digitalisering och styrning gör en djupdykning i digitaliserings- och styrningsfrågor som organisationer står inför. Boken tar upp hur digitalisering påverkar såväl strategi som struktur och system, samt ger ett historiskt perspektiv på hur teknikutveckling påverkar dagens arbete. Avslutningsvis visar författarna hur digitalisering påverkar styrningen kopplat till specifika områden, såsom plattformar, prissättning, HRM och sociala medier.

Anmälan via denna länk: https://link.gu.se/Events/4891/Apply


Einar Iveroth är docent vid företagsekonomiska institutionen på Uppsala universitet. Främsta forskningsområden är ledning och styrning av digitala transformationer, förändringsledarskap och förändringsstrategier, strategisk prissättning och innovativa prismodeller, samt digitalisering och prissättning.

Johan Magnusson är fil. dr. i företagsekonomi och docent i informatik. Nuvarande forskning berör strategier för digitala plattformer, IT-styrning, företagssystem och Big Data.

Per Thilander är fil. dr. i företagsekonomi och föreståndare för Centrum för global HRM. De främsta forskningsområdena rör HRM, organisering av HR- och stabsfunktioner, samt samspelet och relationerna mellan HR-funktioner och linjechefer.

Bertil Rolandsson är docent vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet. Hans forskning behandlar olika aspekter av digitalisering och arbete, såsom dess betydelse för organisering av skilda yrkespraktiker, ledningsstrategier och facklig verksamhet.

Program:

13.30 Kaffe

14.00 Inledning
Per Thilander, föreståndare CGHRM

Digitalisering och styrning - En översikt
Einar Iveroth, Uppsala universitet, och Johan Magnusson, Göteborgs universitet, bokens redaktörer

Digitalisering och styrning - Fokus på kompetensförsörjning
Per Thilander och Bertil Rolandsson, Göteborgs universitet

Diskussion och frågor

16.00 Mingel


Information:

Avgift: Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan är obligatorisk. Deltagarantalet är begränsat. Sista dag för anmälan är 3 september 2019.

Avanmälan: Avanmälan görs via bekräftelsemailet. Om det sker senare än två arbetsdagar före seminariet eller om anmäld deltagare uteblir kan en avgift på 500 SEK exkl moms tas ut.

Kontakt: Sofia Nyström, cghrm@gu.se

Föreläsare: Einar Iveroth, Johan Magnusson, Per Thilander, Bertil Rolandsson

Datum: 2019-09-11

Tid: 13:30 - 16:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Centrum för Global HRM

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
SEB-salen

Evenemangslänk: Läs mer om Bokseminarium: Digitalisering och styrning

Kontaktperson: Sofia Nyström

Telefon: 031 786 1455

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Sofia Nyström|Sidan uppdaterades: 2017-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?