Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

De är vinnarna av Årets HR-forskning 2018

Nyhet: 2018-11-28

Lotta Dellve, Göteborgs universitet, Manne Didehvar, Sveriges HR-Förening, Andrea Eriksson, Kungliga Tekniska Högskolan. Bild: Sveriges HR-Förening

 

Lotta Dellve, Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, och Andrea Eriksson, Avdelningen för Ergonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan, är vinnare av årets HR-forskarpris för sitt projekt för hållbart och hälsofrämjande ledarskap. 

I ett flerårigt projekt har Dellve och Eriksson utvecklat ett forskningsbaserat arbetsmaterial för ett hållbart och hälsofrämjande ledarskap. Arbetsmaterialet är tänkt att användas för att stödja analys, reflektion och utveckling av hållbara och hälsosamma arbetsförhållanden i det vardagliga arbetet och i verksamhetsutveckling. Det bygger på en systemteoretisk modell som integrerar relevant forskning från olika teoretiska fält och erbjuder verktyg och interventioner på olika systemnivåer. 

Utmärkelsen delades ut av Sveriges HR-förening på Forskardagen 23 november med syfte att premiera värdefull forskning inom HRM, organisation och ledarskap, samt att främja spridning av vetenskapen till yrkesverksamma.

 

AV:

Sidansvarig: Sofia Nyström|Sidan uppdaterades: 2018-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?