Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

En eldsjäl som brinner för HR!

 


Målet för Annica Fornäs är glasklart.
- Vi skall skapa världens bästa HR-centrum.
Annica har ett förflutet som HR-direktör inom många svenska storbolag och kan se svensk HR i ett internationellt perspektiv.
- Vi ligger i frontlinjen.

Annica har arbetat som ambassadör för HR-centrat under många år, bland annat tillsammans med Kjell Svensson fd personaldirektör på Volvo. Hon har också samarbetat med forskare, framför allt från Handels i Göteborg. Något som har varit mycket värdefullt.
- Själv är jag en sorts eldsjäl som har förmåga att driva igenom olika saker, även om det inte finns någon forskning som stödjer mina idéer. Men för många är det viktigt att det går att underbygga förslag till förändringar med forskning som kritiskt granskat vilka effekterna blev av förändringen.
Svensk HR-kultur har utvecklats mycket och det finns många framgångsrika metoder och modeller som man vet fungerar i praktiken. Det är för att kunna få forskarnas kritiska ögon på varför metoderna fungerar som Annica tycker samarbetet med akademin är viktigt.

Ny modell
I rollen som HR-direktör på Ericsson Microwave Systems AB blev hon ansvarig för ett stort omställningsprogram som omfattade drygt 650 tjänster, hon fick styrelsen med sig på ett nytt arbetssätt som innebar att ingen behövde varslas. Modellen lyckades, blev mycket uppmärksammad och i samband med att VD och Annica fick årets kompetenspris i Sverige för ”Förnyare av svenskt arbetsliv” blev hon blev kontaktad av Ola Bergström, professor på Handels i Göteborg.
- Vi har samarbetat sedan dess och det har varit till nytta för oss bägge. Jag har bland annat varit inne och föreläst på Masterprogrammet och varit mentor till studenterna. Vi har också tillsammans deltagit i EU-projektet MIRE som just handlade om att kunna göra stora omstruktureringar i företag på alternativa arbetssätt.
Med Annicas internationella erfarenhet kan hon se på svenskt HR-arbete på ett annat sätt. Mycket av näringslivets internationella framgångar beror på det annorlunda ledarskapet, värderingar, kultur och relationen mellan fack och företag.
- Vi har utvecklat ett förhållningssätt som respekterar de kulturer som vi verkar i. Dessutom gäller det att vi har respekt för de enskilda människorna. Givetvis måste företagsledningarna kunna fatta tuffa beslut, men det går samtidigt att vara en juste arbetsgivare.

HR lönsamt
Att ett bra och professionellt HR-arbete är lönsamt, även i rena ekonomiska termer, råder det ingen tvekan om enligt Annica Fornäs.
- I samband med omställningen på Ericsson Microwave Systems AB gick jag och ekonomidirektören igenom kostnaderna, vi gjorde även benchmarking mot andra företag och vi kunde visa att våra kostnader var drygt 25% lägre än om hade använt oss av traditionella metoder.
Sedan tillkommer ”den gråa och våta filten” som Annica kallar det, alla de besparingar som är svåra att mäta, exempelvis att alla projekten rullade på som vanligt och att personalen fick en annan, mer positiv, attityd till omställningsprocessen genom att de var involverade i hela processen.

Ambassadör
Annica har varit mycket aktiv i bildandet av HR-centrat och kommer även i fortsättningen att jobba för att centrumbildningen skall utvecklas mot målet att bli världens bästa.
- Med mina nätverk och vilja att marknadsföra HR-centrat passar jag bäst som ambassadör. Jag träffar ju många företag och då kan jag passa på att berätta om målsättningen med verksamheten. Ambitionen är ju att vi skall få in många flera partners.

 

Annica Forsnäs intervjuad av Anders Östebo 2014

Sidansvarig: Maria Persson|Sidan uppdaterades: 2014-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?