Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

HR-utmaningar ur IKEAs perspektiv

Utmaningarna att hitta rätt kompetens och att definiera vilken kompetens man behöver delar IKEA med många andra. En annan utmaning är att det kommer finnas fler generationer samtidigt på samma arbetsplats, hur ska man då utforma arbetet? Christina Svensson Stenberg, HR & Competence manager IKEA of Sweden, ser gärna mer forskning om arbetstidens betydelse, mångfald på arbetsplatsen och teamets betydelse för organisatorisk hälsa.

Vilka är IKEAs utmaningar när det gäller HR?
IKEAs utmaningar handlar som många andra företag kring att få tag i rätt kompetens, det kommer vara den stora utmaningen för oss och vi tittar nu på olika sätt att hitta ny kompetens. En annan utmaning vi ser är att definiera de nya kompetenser vi kommer behöva och vilka vi behöver idag. Utvecklingen går så väldigt fort framåt och vi måste vara i framkant. Ytterligare kommer vi att ha utmaningar i att ha fler generationer samtidigt på samma arbetsplats. Vi gillar den utmaningen också men det kräver nog en hel del kring hur vi utformar arbetet framåt. Olika generationer och olika krav och samtidigt kollegor på samma avdelningar.

Vilka utmaningar har du i din yrkesroll?
Att ligga på framkant i såväl search av kompetens, kompetensutveckling och affärens utveckling. Jag tror att framtidens HR jobbar ännu närmare de sk affärsledarna och i än starkare grad med organisationsfrågor än i dag.

Vilka utmaningar ser du att HR-verksamma har framför sig?
Att sätta sig i förarsätet när det gäller affärsutvecklingen, att gå från support (ja det gjorde vi väl för ett tag sedan) men ännu mer mot partnerskap. Sedan tror jag att genom att vi kommer ha fler generationer än tidigare samtidigt på samma arbetsplats måste vi som är hr jobba fram en flexibilitet i organisationerna för att anpassa oss det. Jag tror också att vi kommer att ha en utmaning i att fortsätta utveckla basic, dock med en annan modernare touch än idag. Vi kommer också att stångas med kraven från medarbetare på flexibel arbetsplats med lagstiftning och avtal som inte alltid går åt samma håll som kraven från våra medarbetare.

Vilka områden skulle du gärna se mer forskning om?
Arbetstidens betydelse, teamets betydelse för organisational health, mångfald på arbetsplatsen särskilt när det gäller affärsvinsterna med det.

Hur ser du på samarbetet med CGHRM?
Än så länge är det ganska nytt för mig, men då har jag kommit i kontakt med en del personer och vi också kör en HR Executive på IKEA of Sweden så är jag djupt imponerad av kompetensen som finns och vad vi som företag kan få till oss samt jobba tillsammans med CGHRM kring olika frågor som är viktiga för oss för att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare.
 

Sidansvarig: Sofia Nyström|Sidan uppdaterades: 2018-01-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?