Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Intressanta diskussioner med praktiker

 

 

- För mig som forskare är det intressant att ha en mötesplats där jag kan träffa praktiker, både för att berätta om min forskning och för att få synpunkter och nya infallsvinklar, säger Kristina Håkansson professor på Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap och som sitter med i CGHRM:s ledningsgrupp.

Under de senaste 10-15 åren har Kristina framförallt studerat bemanningsbranschen och vilka effekter den ökande andelen bemanningsanställda får för såväl den enskilde individen som för organisationen hen arbetar i. Vid en första anblick kan kanske bemanningsbranschen inte kopplas till HR, men Kristina konstaterar:
- Självklart är detta en central HR-fråga, både hur företagen väljer att bemanna sin organisation och vilka effekter olika alternativ får.

Kraftig ökning
Användningen av inhyrd personal har ökat kraftigt under de senaste åren och även attityderna har förändrats, nu är det allmänt accepterat att anlita ett bemanningsföretag. Även bredden har ökat, nu kan företagen hyra in alla typer av kompetenser.

Bred forskning
Forskningen på Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap berör flera olika områden av arbetslivet som ledarskap-, organisations-, arbetsmarknadsforskning och forskning som är mer direkt inriktar på olika HR-frågor exempelvis rekrytering.
- Jag har varit på några seminarier som CGHRM har arrangerat och de skiljer sig lite från traditionella akademiska seminarier och det tycker jag är bra. Det blir många intressanta diskussioner utifrån olika perspektiv.

 

Kristina Håkansson intervjuad av Anders Östebo i december 2014.

Sidansvarig: Maria Persson|Sidan uppdaterades: 2014-12-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?