Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Intressanta seminarier och givande samarbete

Nu måste vi skapa en bra vardag för våra chefer så att vi både kan behålla de duktiga chefer vi har och samtidigt göra chefstjänsterna mer attraktiva för yngre personer att söka, säger Niclas Lamberg HR-direktör på Trafikverket och en av medlemmarna i Advisory Board. Då behöver vi hjälp från forskningen.

HR, som all annan verksamhet, utvecklas och en aktuell fråga under de senaste åren har varit hur HR kan fungera som stöd för företagets affär eller en organisations verksamhet. Detta ställer nya krav på HR-verksamheten.
- Vi ska vara väl insatta i vår organisations verksamhet och sedan utforma HR så att vi skapar ett mervärde. Samtidigt ska vi ta hand våra traditionella uppgifter som lönefrågor, rekrytering och rehabilitering på ett bra sätt.

Plattform
Niclas Lamberg ser GCHRM som en utmärkt plattform för honom och hans kollegor att dels få en bred bild av det aktuella forskningsläget inom HR-forskningen, dels vara med och påverka framtida forskningsområden. Förutom mer kunskap om chefs- och ledarskapsfrågor finns det behov av ytterligare forskning om generationsväxling, det gränslösa arbetet och aktivitetsbaserade kontor.
- Vi har redan nu FoU-projekt på gång tillsammans med Belastningsskadecentrum vid Högskolan i Gävle där vi tittar på effekterna av all ny teknik som vi får tillgång till. Den skapar nya möjligheter att arbeta oberoende av tid och rum, men arbetssättet kan också innebära nackdelar. Vi behöver få mer kunskap baserad forskning om för- och nackdelarna med det gränslösa arbetet.

Framtidens kontor
Ett annat aktuellt forskningsområde är hur framtidens kontor skall utformas. Nu håller så kallade aktivitetsbaserade kontor att växa fram, dessa innebär att man kan välja arbetsplats efter den typ av arbete man för tillfället skall utföra. Behöver du läsa och skriva väljer du en tyst avdelning, är behovet att prata med någon på telefon eller runt ett bord väljer du en annan del av kontoret.

Intressanta seminarier
- Jag tror att vi i framtiden kommer att delta i flera olika FoU-projekt tillsammans med forskare och företag som är knutna till GCHRM, kanske genom att några av våra medarbetare samarbetar med forskarna i ett konkret projekt. Just nu uppskattar vi centrats seminarieverksamhet. Det är ett kostnadseffektivt sätt att få tillgång till mycket information om vad som händer inom HR-forskningen, avslutar Niclas Lamberg.

Niclas Lamberg intervjuad av Anders Östebo december 2015.

Sidansvarig: Maria Persson|Sidan uppdaterades: 2016-01-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?