Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

CGHRM - Partnerskap för framtiden

Omvärlden ändras i en rasande hastighet och det gäller att vara med tidigt om man vill hänga med. Centrum för global HRM bildades 2014 och syftar till att stärka svensk HRM forskning. Genom att vara partner i CGHRM kan man följa trender och ta del av den senaste forskningen tidigt, redan innan ett nytt forskningsprojekt har påbörjats.

Petra Stergel är personaldirektör på PwC Sverige och har varit med i CGHRM:s advisory board sedan det bildades och hon talar varmt om CGHRM.
- I mitt arbete möter jag olika trender inom human resource-området. Jag vill hålla mig uppdaterad på den senaste forskningen och därför är det värdefullt att få vara med på ett hörn också i forskarvärlden”, säger Petra Stergel.

PwC är marknadsledande i Sverige inom revision, redovisning och rådgivning och har ca 3 600 anställda i Sverige. Under lång tid har PwC haft samarbeten med universitet och högskolor men inom HR området har vi man inte tidigare haft möjlighet att bygga upp några långvariga kontakter. Genom samarbetet med CGHRM har Petra Stergel och PwC nu möjlighet att föra dialoger med både forskare som representanter för andra företag.
- En del av arbetet i CGHRM är att välja ut vilka forskningsprojekt som kommer att få planeringsbidrag för att studera global HRM. Ur företagets perspektiv ger det här oss möjlighet att lära oss mer om vad som är aktuella frågor inom HRM. Att vara partner till CGHRM borde vara en fantastisk möjlighet för alla personalchefer och företag. Vi lever i en föränderlig omvärld och vi måste hjälpas åt att tolka framtiden, så att vi är bättre förberedda. Jag brukar säga att vi har en större backspegel än framruta i vårt förhållningssätt idag. Det borde vara tvärtom, säger Petra Stergel.

Bara under de senaste fyra, fem åren har det skett en märkbar förändring som man skulle kunna sammanfatta med begreppet ”ökad globalisering”. Allt går mycket fortare och information delas i realtid över hela världen. Det är en utmaning för HR att samtidigt kunna tillhandahålla effektiva processer som stödjer både medarbetare, chefer och organisation. Vilken roll kan HR spela som förändrings- och processledare i vår kontext?
- När det gäller ledarskap tror jag att det nordiska sättet att leda med inslag av coachning och en icke hierarkisk kultur, kommer att vara framgångsrikt. Återigen gäller det att skaffa sig förståelse för vad som kan fungera i framtiden och det är bland annat därför vi är partners i CGHRM, avslutar Petra Stergel.

Petra Stergel intervjuad av Anders Östebo 2015.

Sidansvarig: Maria Persson|Sidan uppdaterades: 2015-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?