Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Plattform där forskare och praktiker möts


- För den enskilda forskaren, eller för forskargrupper, kan det vara svårt att systematiskt bygga upp kontakter med offentlig sektor och näringslivet, därför kommer GCHRM att spela en viktig roll, säger professor Stefan Tengblad, tf prefekt vid Högskolan i Skövde.

Stefan är civilekonom i botten men har under hela sitt forskarliv arbetat med frågor som på olika sätt berör HR. Avhandlingen som kom i början av 90-talet handlade om chefsförsörjningen på företag och en av de senaste böckerna, där han har varit medförfattare, handlar om chefsarbete i offentlig och privat sektor.
- Jag har framförallt tittat på HR i ett större perspektiv som exempelvis chefsförsörjning och medarbetarskap, inte så mycket om just själva personalarbetet i organisationer.

Plattform för forskning
Diskussionerna om att på något sätt skapa en nationell plattform för HR-forskning har pågått länge och Stefan har funnits med från och till. Framförallt i början då han arbetade på GRI (Gothenburg Research Institute) tillsammans med Ola Bergström och Freddy Hällstén.
- Men sedan fick jag nya jobb, först vid högskolan i Borås och nu i Skövde, och då är det svårt att hinna med allt.
Det är framförallt på två områden som Stefan tycker att GCHRM har en viktig roll att spela. Det första är kontakter med praktikerna. Det är lätt att dessa kontakter försvinner i allt annat forskningsarbete. Han tror att det är speciellt viktigt för nya unga forskare att knyta sig till GCHRM eftersom det redan finns redan en struktur och en arena där forskare och praktiker möts.

Internationellt
Det andra är det internationella perspektivet. Det kan handla om svenska organisationer som har medarbetare från olika länder lika väl som det kan handla om företag som har många internationella kontakter. Det internationella perspektivet på HR kommer in på många olika sätt.
- Det skulle vara roligt om GCHRM kunde utvecklas mot att vi kan få fler internationella HR-kontakter. Det skulle säkert gynna vår forskning på flera olika sätt. En idé kan vara att centrat instiftar ett internationellt pris som delas ut till duktiga HR-forskare och att vinnaren får komma hit och ha en föreläsning för GCHRM:s intressenter, avslutar Stefan Tengblad.

Sidansvarig: Maria Persson|Sidan uppdaterades: 2015-06-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?