Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om CGHRM

Centrum för global HRM:s övergripande syfte är att främja den svenska konkurrenskraften genom att bidra med utveckling av kunskap om förutsättningar för att skapa god personalpolitik och ett hållbart och balanserat arbetsliv.

Under 2012 enades representanter från näringsliv, offentlig sektor och akademi om att Göteborgs universitet skulle vara basen för ett nationellt centrum för human resource management. Verksamheten samfinansieras av akademi, näringsliv och offentliga organisationer.

CGHRM fungerar som ett samspel mellan akademi, och privata och offentliga partners.

CGHRM:s är ett kunskapscentrum och en mötesplats för akademiker och yrkesverksamma inom HRM med målsättningarna att

  • Stärka svensk HRM-forskning genom bred forskarsamverkan lokalt, nationellt och globalt.
  • Vara en kunskapsbank kring frågor om HRM, såväl lokalt, nationellt som globalt.
  • Initiera, utveckla och driva relevant HRM-forskning och utveckling i dialog med näringsliv och offentlig sektor.
  • Genom forskning och utveckling av kunskap om ledning av personal bidra till att främja god personalpolitik i svenska företag och organisationer.
  • Nyttiggöra forskningens resultat vilket främjar en balanserad och hållbar utveckling av arbetslivet, lokalt, nationellt och globalt.


CGHRM:s aktiviteter inkluderar exempelvis

  • Seminarier och workshops. CGHRM arrangerar en rad seminarier på HRM-releventa teman varje år. Seminarierna har kommit att bli mycket populära bland forskare och yrkesverksamma inom HRM och utgör en mötesplats för HRM-frågor för akademi, näringsliv och offentliga organisationer.
  • International Interdisciplinary Conference on HRM. CGHRM står värd för andra omgången av sin internationella konferens i Göteborg 3-5 april 2019.
  • Sveriges första HRM-professur. Processen med att inrätta Sveriges första professur inom HRM pågår 2018-2019. Inrättandet syftar till att ytterligare stärka HRM-forskningsmiljön.
  • Planeringsbidrag. CGHRM utlyser planeringsbidrag med syfte att skapa förutsättningar för forskare att utveckla ansökningar till de större svenska forskningsråden såsom Vetenskapsrådet, Vinnova och Forte, samt till EU-projekt. Forskare som beviljas CGHRM:s planeringsbidrag förväntas delta på seminarier och workshops för att bidra till nyttiggörandet.
  • Samverkansdoktorander. Möjligheter för samverkansdoktorander ses över inför att framöver ytterligare kunna främja forskningsfältet HRM samt kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor.
Sidansvarig: Sofia Nyström|Sidan uppdaterades: 2018-12-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?