Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

CGHRM planeringsbidrag

Centrum för global HRM har som en av de främsta målsättningarna att initiera, driva och utveckla mer forskning inom HRM-området. Konkurrensen mellan forskare är hög och större forskningsanslag beviljas sällan. Därför har en modell för att öka möjligheterna att få större forskningsanslag tagits fram - planeringsbidrag (seed money).

Modellen går ut på att forskare lämnar in ansökningar till CGHRM med förslag på nya forskningsprojekt. När ansökningstiden gått ut granskas ansökningarna av sakkunniga forskare från andra lärosäten och den vetenskapliga kvaliteten dedöms. Därefter går ansökningarna vidare till CGHRM:s Advisory board som bedömmer den praktiska relevansen. Slutligen gör styrgruppen en sammanvägd bedömning och beslutar om vilka ansökningar som beviljas planeringsbidrag. I praktiken innebär detta att forskaren får lön för en månads skrivtid för att producera en eller flera fullständiga ansökningar till större forskningsfinansiärer.

En överenskommelse tecknas med de forskare som beviljats planeringsbidrag som bland annat innebär att forskaren förbinder sig att skicka in en eller flera fullständiga ansökningar samt att forskaren inbjuds till att delta på ansökningsseminarier där ansökningar diskuteras och granskas för att på så sätt höja den vetenskapliga kvaliteten. Forskare som beviljats planeringsbidrag förväntas också delta i nätverksmöten tillsammans med våra samarbetspartners där forskningsprojekten och resultaten, i olika stadier, presenteras och diskuteras.

Centrum för global HRM planerar att utlysa medel för planeringsbidrag en gång om året. I framtiden kommer mer riktade utlysningar kopplade till utvalda forskningsteman att utlysas, dock förutsatt att både den vetenskapliga kvaliteten och praktiska relevansen vägs in.

 

Ansökningsomgången för 2018 är avslutad, läs mer om de beviljade planeringsbidragen här. Information om nästa utlysning kommer under våren 2019. Vid frågor, maila cghrm@gu.se

Sidansvarig: Sofia Nyström|Sidan uppdaterades: 2018-12-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?